Gå til hovedindhold
Søg Ring mig op

Stolelifte

Sid ned og tag trappen

Med det omfattende program, der findes af trappelifte, er det altid muligt at finde en løsning, der passer til både brugeren, boligen og trappen - uanset om den er lige eller buet, udvendig eller indvendig.

Med en trappelift opnås 4 afgørende fordele:

 • Du undgår at flytte
 • Du kan bruge alle etager i huset uden besvær
 • Du kan nemt transportere ting med dig fra en etage til en anden
 • Du kommer trygt og sikkert op og ned af trapperne både ude og inde
Læs mere

Fleksibel skinneløsning

To trapper er sjældent ens. Derfor er der udviklet fleksible skinneprogrammer, som gør det muligt at montere stolelifte sikkert og stabilt på enhver trappetype - lige såvel som buet. Ved at fastgøre skinnerne til trappens trin i stedet for til væggen, kan man selv vælge, hvilken side stolen skal køre i. Hermed undgås det, at den kommer i vejen for fx døre og installationer. Med en afstand til væggen på kun 15 cm vil skinnen heller ikke genere trappens øvrige brugere.

Alle Botveds stolelifte kan køre på såkaldt ligeløbs-trapper, og det er med til at holde prisen nede. Ligeløbs-stolelifte kan monteres i trappens højre eller venstre side, uanset hvor lang trappen er.

Hvis trappen har et kurvet forløb, vælges en specieldesignet løsning.

Thumbnail

Ring mig op

Stolelifte til alle typer trapper

Thumbnail

Lige trapper

Alle Botveds stolelifte kan køre på såkaldt ligeløbs-trapper, og det er med til at holde prisen nede.

Ligeløbs-stolelifte kan monteres i trappens højre eller venstre side, uanset hvor lang trappen er.

Kurvede trapper

Vores stolelifte finder op ad selv den smalleste trappe - uanset antallet af hjørner og snoninger og hvor mange stop, der skal foretages undervejs.

Thumbnail

Udendørs stolelifte

De robuste udendørs stolelifte kan nemt tilpasses enhver opgave: et par trin ned fra hoveddøren, en kælderhals eller turen hele vejen ned til stranden. Med deres enkle og solide konstruktion er de bygget til danske vejrforhold og stabile i drift fra alt mellem –10° til +40° C.

Thumbnail

Motor og styring

En stolelift drives af en kraftig og næsten lydløs elektrisk motor, som sikrer en jævn kørsel. Dæmpet start og stop er standard, så brugeren føler sig tryg og komfortabel. Den indbyggede sensor sørger for, at stolen kun kan køre, når sædet er belastet. Møder stolen en forhindring undervejs, standser den øjeblikkelig. En sikkerhedssele kan give ekstra tryghed, og den fastgøres let med blot én hånd.

Stoleliftens el-motor oplades løbende, så batteriet også fungerer problemfrit ved fx strømsvigt.

Betjening af stolen sker ved et let tryk på kontrollen, der er indbygget i armlænet. Når stolen når enden af trappen, drejes den 90 grader, så brugeren kan stige ud med front mod afsats eller gulv.

Hvis der er flere brugere i hjemmet, kan stoleliften tilkaldes via en trådløs fjernbetjening. Efter brug kan sæde, armlæn og fodstøtte klappes sammen, så stolen ikke er i vejen for hjemmets øvrige beboere. Betjeningen kan låses for at forhindre uønsket brug, fx hvis der er børn i huset.

 • Trappelift eller stolelift?

 • Er min trappe for smal til en stolelift?

 • Kan en stolelift køre om hjørner?

 • Hvor meget støjer en stolelift?

 • Hvad hvis strømmen svigter?

 • Hvor lang tid tager installationen?

 • Hvor lang er garantien på min stolelift?

 • Kan jeg leje en stolelift?

Kært barn har mange navne. En trappelift og en stolelift er èn og samme ting.

Moderne stolelifte kan folde både sæde, armlæn og fodstøtte sammen, så de ikke sidder mere end 35 centimeter ud fra væggen. Der er altså god plads for andre til også at benytte trappen. Når liften er i brug, fylder den små 70 cm målt fra væggen.

Ja, alle indendørs stolelifte er designet til trapper, der enten knækker eller buer. De kan køre langs væggen eller langs gelænderet og gøre ophold for af- og påstigning på flere etager undervejs.

Moderne stolelifte er så godt som lydløse. De er batteridrevne, hvilket sikrer en jævn og rolig drift.

Stoleliften er batteridrevet og kører videre, selvom strømmen skulle gå. Batteriet oplader automatisk, når liften er parkeret. Ved fuldt opladt batteri kan liften køre næsten 10 ture på en normal trappe. Et batteri skal normalt først skiftes efter 3-5 års drift.

Det tager kun et par timer at installere din stolelift, fordi den er specielt fremstillet til din trappe. En Stannah-lift fastgøres til trappens trin og ikke til væggen, hvilket er en forholdsvis enkel montering. Inden vores montør afslutter besøget har han ryddet op, testet stoleliften grundigtt og vist dig, hvor nem den er at bruge.

Stoleliften er omfattet af de sædvanlige 24 måneders reklamationsret efter dansk lov. Herudover kan du tegne en særlig forsikring, der dækker alle dele i yderligere 3 år.

At leje en stolelift hos os, er en enkel proces og giver dig alle fordelene som ved køb af en ny eller istandsat stolelift, men kun betale en måned ad gangen. For at udnytte vores lejeordning, kræver vi en engangsbetaling til at dække administration, installation og efterfølgende fjernelse af stoleliften. Du er velkommen til at annullere aftalen på hvilket som helst tidspunkt, og er kun forpligtet til en måneds leje af stoleliften i forvejen.

Case: Henny

Henny er blevet hofteopereret flere gange og tænkte at hun ville være ude i god tid, så hun altid kunne komme ubesværet op på 1 sal i boligen.

Med udsigten til at trappen blev sværere at komme op af og Henny rigtig gerne ville blive boende i hendes og mandes bolig, var der kun en løsning, nemlig en stolelift.

Efter Henny havde set en annonce i et magasin for en stolelift, tænker hun at sådan en måtte hun da havde, selvom, det er godt at være forberedt som hun siger.

En dag er uheldet ude, og hendes mand bliver syg og kan ikke længere gå op adtrappen. Den dag tænkte Henny, at der var godt de allerede havde fået installeret stoleliften i deres hjem.

Læs flere cases her

Foto ligeløbs stolelift

Foto galleri af ligeløbslift 

Udsigten til at måtte skifte bolig, fordi trappen er blevet et forhindringsløb, tiltaler de færreste. Løsningen er en stolelift fra Stannah, som passer til alle trapper, uanset hvor lange eller snoede de er.