Gå til hovedindhold

Stolelifte

Sid ned og tag trappen

Med det omfattende program, der findes af trappelifte, er det altid muligt at finde en løsning, der passer til både brugeren, boligen og trappen - uanset om den er lige eller buet, udvendig eller indvendig.

Med en trappelift opnås 4 afgørende fordele:

 • Du undgår at flytte
 • Du kan bruge alle etager i huset uden besvær
 • Du kan nemt transportere ting med dig fra en etage til en anden
 • Du kommer trygt og sikkert op og ned af trapperne både ude og inde
Læs mere

Fleksibel skinneløsning

To trapper er sjældent ens. Derfor er der udviklet fleksible skinneprogrammer, som gør det muligt at montere stolelifte sikkert og stabilt på enhver trappetype - lige såvel som buet. Ved at fastgøre skinnerne til trappens trin i stedet for til væggen, kan man selv vælge, hvilken side stolen skal køre i. Hermed undgås det, at den kommer i vejen for fx døre og installationer. Med en afstand til væggen på kun 15 cm vil skinnen heller ikke genere trappens øvrige brugere.

Alle Botveds stolelifte kan køre på såkaldt ligeløbs-trapper, og det er med til at holde prisen nede. Ligeløbs-stolelifte kan monteres i trappens højre eller venstre side, uanset hvor lang trappen er.

Hvis trappen har et kurvet forløb, vælges en specieldesignet løsning.

Læs mere
Thumbnail

Stolelifte til alle typer trapper

Se guiden
Thumbnail

Lige trapper

Alle Botveds stolelifte kan køre på såkaldt ligeløbs-trapper, og det er med til at holde prisen nede.

Ligeløbs-stolelifte kan monteres i trappens højre eller venstre side, uanset hvor lang trappen er.

Kurvede trapper

Vores stolelifte finder op ad selv den smalleste trappe - uanset antallet af hjørner og snoninger og hvor mange stop, der skal foretages undervejs.

Thumbnail

Udendørs stolelifte

De robuste udendørs stolelifte kan nemt tilpasses enhver opgave: et par trin ned fra hoveddøren, en kælderhals eller turen hele vejen ned til stranden. Med deres enkle og solide konstruktion er de bygget til danske vejrforhold og stabile i drift fra alt mellem –10° til +40° C.

Thumbnail

Motor og styring

En stolelift drives af en kraftig og næsten lydløs elektrisk motor, som sikrer en jævn kørsel. Dæmpet start og stop er standard, så brugeren føler sig tryg og komfortabel. Den indbyggede sensor sørger for, at stolen kun kan køre, når sædet er belastet. Møder stolen en forhindring undervejs, standser den øjeblikkelig. En sikkerhedssele kan give ekstra tryghed, og den fastgøres let med blot én hånd.

Stoleliftens el-motor oplades løbende, så batteriet også fungerer problemfrit ved fx strømsvigt.

Betjening af stolen sker ved et let tryk på kontrollen, der er indbygget i armlænet. Når stolen når enden af trappen, drejes den 90 grader, så brugeren kan stige ud med front mod afsats eller gulv.

Hvis der er flere brugere i hjemmet, kan stoleliften tilkaldes via en trådløs fjernbetjening. Efter brug kan sæde, armlæn og fodstøtte klappes sammen, så stolen ikke er i vejen for hjemmets øvrige beboere. Betjeningen kan låses for at forhindre uønsket brug, fx hvis der er børn i huset.

Kontakt vores eksperter

Benn Christensen
Salgskonsulent, Botveds ekspert i stolelifte. Benn kører i Jylland og på Fyn.
Tlf:
25 18 77 60
Martin Birksholm
Salgskonsulent, Botveds ekspert i stolelifte. Martin kører på Sjælland.
Tlf:
25 18 77 78
 • Trappelift eller stolelift?

 • Skal jeg betale for at få et tilbud?

 • Er min trappe for smal til en stolelift?

 • Kan en stolelift køre om hjørner?

 • Hvor meget støjer en stolelift?

 • Hvad hvis strømmen svigter?

 • Hvor længe holder batteriet - og hvordan genoplades det??

 • Er jeg forpligtet til at købe?

 • Hvor meget koster en stolelift?

 • Hvornår vil min stolelift være klar til levering?

 • Hvor lang tid tager installationen?

 • Hvor lang er garantien på min stolelift?

 • Kan jeg tegne kontrakt på serviceeftersyn?

 • Hvilke typer servicekontrakter tilbyder I?

 • Kan jeg få service uden kontrakt?

 • Kan jeg købe en brugt, istandsat stolelift?

 • Kan jeg leje en stolelift?

 • Hvad sker der, hvis jeg ikke længere har brug for min stolelift?

 • Hvilke kvalitets- og sikkerhedsstandarder skal en Stannah stolelift have?

 • Hvordan lejer jeg en stolelift?

 • Hvilke stolelifte kan jeg leje/købe?

Kært barn har mange navne. En trappelift og en stolelift er èn og samme ting.

Nej. Tilbud og rådgivning fra A. P. Botved er gratis og helt uforpligtende. Udfyld blot kontaktformularen til højre og få en uforpligtende snak med os.

 

Moderne stolelifte kan folde både sæde, armlæn og fodstøtte sammen, så de ikke sidder mere end 35 centimeter ud fra væggen. Der er altså god plads for andre til også at benytte trappen. Når liften er i brug, fylder den små 70 cm målt fra væggen.

Ja, alle indendørs stolelifte er designet til trapper, der enten knækker eller buer. De kan køre langs væggen eller langs gelænderet og gøre ophold for af- og påstigning på flere etager undervejs.

Moderne stolelifte er så godt som lydløse. De er batteridrevne, hvilket sikrer en jævn og rolig drift.

Stoleliften er batteridrevet og kører videre, selvom strømmen skulle gå. Med fuldt opladt batteri kan den køre næsten 10 ture på en normal trappe.

Ved normal brug vil et batteri først skulle skiftes efter 3-5 års drift. Hvis du tegner servicekontrakt med A. P. Botved, skal du kun betale for selve batteriet, udskiftningen er uden beregning.


Batteriet oplader automatisk, når liften er parkeret for enden af trappen oppe eller nede. Eneste undtagelse er Stannah 320 til udendørs trapper, som oplader løbende.

Nej, slet ikke. Rådgivning og tilbud fra A. P. Botved er gratis og forpligter ikke til noget som helst. Vi besøger dig en dag, der passer dig, så vi sammen kan vende alle spørgsmål og finde løsninger på eventuelle særlige behov. Samtidig tager vi de nøjagtige mål og efter blot et par dage, har du et skriftligt tilbud i postkassen. Herefter står det dig helt frit for, om du vil slå til eller ej.

Alle produkter er skræddersyet til dine specifikke behov og derfor varierer priserne. De kan ændre sig afhængigt af den konkrete trappes dimensioner, den valgte stolelift model og eventuelle yderligere udstyr, som du vælger. Ønsker du at vide mere? Book et gratis og uforpligtende møde med èn af vores højtuddannnede salgskonsulenter og få en professionel vurdering og et skriftligt, personligt tilbud. 

Leveringstidspunktet af din stolelift afhænger af hvilken type stolelift, du har bestilt. For et lige skinneforløb vil den normale leveringstid være mellem 3-4 uger efter modtagelse af ordren. For en stolelift med kurvet trappeforløb, vil levering typisk være på 5-7 uger fra modtagelse af ordren. I nogle tilfælde kan vi dog foretage hasteopsætninger.

Det tager kun et par timer at installere din stolelift, fordi den er specielt fremstillet til din trappe. En Stannah-lift fastgøres til trappens trin og ikke til væggen, hvilket er en forholdsvis enkel montering. Inden vores montør afslutter besøget har han ryddet op, testet stoleliften grundigtt og vist dig, hvor nem den er at bruge.

Stoleliften er omfattet af de sædvanlige 24 måneders garanti efter dansk lov. Herudover kan du tegne en særlig forsikring, der dækker alle dele i yderligere 3 år.

I Danmark er et årligt eftersyn af stolelifte lovpligtigt, hvis der er offentlig adgang til din stolelift og skal altid udføres af en autoriseret tekniker. Eftersynet omfatter kontrol af bærende dele, maskineri, sikkerhedsudstyr m.v. og slidte dele udskiftes. Efter hvert besøg udarbejder vi en rapport, som underskrives af teknikeren. Hvis du tegner kontrakt med A.P.Botved, kontakter vi dig automatisk, når det er ved at være tid til eftersyn af din lift. En servicekontrakt koster 975,00 kr. årligt (ekskl. moms).

Vi tilbyder 3 typer af servicekontrakter. Botved 5-F Stolelift vedligeholdelsesaftale incl. reservedele, Botved 3-F Stolelift vedligeholdelseskontrakt, samt Botved 1-S kontrakt, som tilbyder en årlig service og lavere priser for hvert ingeniør besøg.

Ja. Også selvom du ikke har tegnet servicekontrakt med A. P. Botved, rykker vi ud og giver dig et tilbud på en reparation på stedet.

Ja, vi har både tilbud til både lige og kurvede trappeforløb, dog vil skinnerne til en trappe med kurvet forløb altid være nye, idet de skal skræddersys til din trappe.

I visse tilfælde vil leje af en stolelift være en oplagt løsning frem for køb. A. P. Botved vil som regel kunne tilbyde udlejning af stolelifte til ligeløbstrapper, men leje af stolelifte til kurvede trappeforløb er også en mulighed. Disse stolelifte vil være brugte, hvorfor udvalget vil være begrænset. Renoverede stolelifte kommer med den samme kvalitetssikring, både for lige og buede trapper og du vil modtage samme garanti som en hver anden stolelift kunde. En præ-ejet Stannah stolelift vil altid blive testet nøje af vores team af ingeniører, og vil kun blive genopsat, når den opfylder vores egne krævende standarder for kvalitet og sikkerhed. Derfor kan du være sikker på, at når en renoveret Stannah stolelift er installeret i dit hjem, er den lige så god som en ny - trods alt, har den stadig Stannah til efternavn.

Når du ikke længere har brug for din stolelift, kan vi fjerne og bortskaffe den i overensstemmelse med de aktuelle miljøstandarder og genbrugsordninger.

Alle Stannah stolelifte er fremstillet og testet i overensstemmelse med de nyeste europæiske og britiske sikkerhedsstandarder. De gennemgår strenge tests og analyser, for at sikre kritiske faktorer for sikkerhed opnås i hele design- og fremstilling processen.

At leje en stolelift hos os, er en enkel proces og giver dig alle fordelene som ved køb af en ny eller istandsat stolelift, men kun betale en måned ad gangen. For at udnytte vores lejeordning, kræver vi en engangsbetaling til at dække administration, installation og efterfølgende fjernelse af stoleliften. Du er velkommen til at annullere aftalen på hvilket som helst tidspunkt, og er kun forpligtet til en måneds leje af stoleliften i forvejen.

I disse dage kan stolelifte monteres på stort set alle slags trapper. Har du en trappe med lige forløb kan du drage fordel af en slimline skinne, der maksimerer den tilgængelige plads til andre, mens mere komplekse trapper kan forsynes med en skræddersyet skinne, der vil følge drejninger af dine trapper smukt. Både vores lige og kurvede skinner er monteret på trappen, ikke til væggene, hvilket gør installationen er hurtig og nem. Læs mere om vores modeller fra Stannah her.

Cases

Læse om denne case

Læs mere om denne case

Foto ligeløbs stolelift

Foto galleri af ligeløbslift