Reference

Svends stolelift var nøglen til at fastholde det normale liv

Da Svend Christian Sørensen fik en blodprop og efterfølgende problemer med svimmelhed, blev trappen en forhindring. I stedet for at flytte i ældrebolig valgte han og konen Eddy i stedet at få opsat en stolelift, så de både kunne beholde huset, omgangskredsen og deres normale liv.

Generobring af 1. salen

Da Svend Christian Sørensen fik en blodprop og efterfølgende problemer med svimmelhed, blev trappen en forhindring. I stedet for at flytte i ældrebolig valgte han og konen Eddy i stedet at få opsat en stolelift, så de både kunne beholde huset, omgangskredsen og deres normale liv.


Svend er født i 1930 og i god form i forhold til alderen, men en blodprop i 2018 gav efterfølgende problemer med svimmelhed. ”Det blev simpelt hen for farligt at tage trappen op på førstesalen”, fortæller han. ”Jeg var bange for at miste et trin og falde ned”.

Svend og Eddy bruger 1. salen meget. Svend har bl.a. en lysterapilampe deroppe, som han bruger hver dag som tilskud til det naturlige sollys, og han og Eddy sidder også tit ved computeren og bestiller dagligvarer i nemlig.com. ”Vi ville rigtig gerne blive i huset, men kun hvis vi stadig kunne komme op på 1. sal”, forklarer Svend. ”Det er et dejligt hus i skønne omgivelser, og alle dem, vi kender, bor her i området. Desuden virkede det uoverskueligt at skulle pakke det hele sammen og flytte – jeg fylder jo 90 næste gang. Vi diskuterede godt nok at flytte i ældrebolig eller på plejehjem, men så opdagede vi heldigvis en annonce for Botveds stolelifte i Ældre Sagens blad – og det viste sig at være den helt rigtige løsning for os.”

Overraskende billig løsning

Svend forsøgte først at høre kommunen, om de kunne hjælpe med at få etableret en stolelift, men det krævede en længere bevillingsproces med visitering osv., så det droppede han. ”Da vi kontaktede Botved, kom der straks en konsulent ud for at tale med os”, fortæller Svend. ”Vi havde en god dialog om vores behov, hvad vi havde tænkt os, og hvordan det hele kunne arrangeres. Det var en meget fin rådgivning. Og så målte han samtidig op til installationen, så vi hurtigt kunne få et tilbud på løsningen. Beløbet var absolut rimeligt, noget mindre end forventet, og det passede fint ind i vores økonomi. Derfor slog vi til med det samme, og stoleliften blev hurtigt leveret og sat op.”

Kører helt uden problemer

Svends stolelift er en Stannah 260 som fylder meget lidt på trappen og er særdeles komfortabel og driftssikker. ”Den kører præcis, som den skal, helt uden problemer”, fastslår Svend. ”Betjeningen er også utroligt enkel, og vi har både en fjernbetjening i stuen og på 1. sal. Som regel tager jeg de ting med mig på stolen, fx kaffekande eller vandkande, som jeg skal bruge. Og stoleliften fungerer også glimrende som varetransport. Hvis jeg fx står i stueetagen, kan jeg bare lægge det hele på stolen og sende det i forvejen op til min kone, som tager imod. Vores hverdag er i det hele taget blevet meget lettere og mere tryg, og vi er utroligt glade for den løsning og den service, Botved har leveret.”