Elevator udvendigt

Et elevatortårn tillader en større elevatorkabine sammenlignet med at bygge en elevator ind i en eksisterende trappe, hvor der kan være pladsmæssige begrænsninger.

Elevatortårn uden på bygningen

Hvis der ikke er plads indvendigt på hverken køkken- eller hovedtrappe, er det muligt at etablere elevatoren i en skakt uden på ejendommens facade. Skakten kan leveres i både glas, stål, sten eller andet materiale, der kan aftales nærmere efter jeres ønsker og bygningens arkitektur.

Adgangen fra elevatoren til bygningen kan skabes enten direkte fra skakten eller ved at etablere gangbro, altaner eller svalegang.

Et udvendigt elevatorprojekt inkluderer:

#01

Elevator etableres på bygningens facade, og den kan betjene alle etager fra terræn til loft.

#02

Størrelsen vil minimum være 1,1 x 1,4 m. Det betyder, at den lever op til alle tilgængelighedskrav.

#03

Eksisterende vinduer nedtages og nye branddøre monteres i stedet som adgangsvej.

#04

Skaktens udseende og materialevalg kan tilpasses den enkelte bygning efter jeres ønsker.

Flere muligheder for placering af tårn

Der er flere mulige placeringer for elevatortårnet, fx i baggården på ydersiden af den eksisterende trappeskakt. Ved denne løsning fjerner vi bagtrappen og bygger etagedæk i trapperummets fulde bredde, så lejligheden får et helt nyt rum, der vil være ideelt som entré. De ekstra kvadratmeter giver samtidig lejligheden et yderligere værdiløft.

Elevatortårnet kan også kobles på hovedtrappen og benytte dennes mellemreposer, idet trappeopgangens vinduer ændres til elevatordøre. Det betyder dog, at du vil have 8 trin op eller ned til lejlighederne. Ved landing på hovedtrappens mellemreposer kræves der ikke brandsikring af ejendommen.

Som alternativ kan adgang desuden ske via gangbro, altan eller svalegang.

Vil du vide mere? Lad os kontakte dig

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Bedre plads og komfort

Det dedikerede og optimerede design af et elevatortårn giver mulighed for at bygge større og mere rummelige elevatorer, som bedre kan dække en bygnings og brugernes behov, sammenlignet med begrænsningerne ved at bygge en elevator ind i en eksisterende bygning.

Elevatortårnet er fx konstrueret fra bunden for at kunne klare belastningen fra en stor, højkapacitets elevator.

Adgang og cirkulation omkring elevatoren kan som regel også designes mere effektivt med god plads til venteareal og tilgængelighedsfunktioner.

Elevatorens størrelse vil minimum være 110 x 140 cm, så den lever op til kravene om tilgængelighed for kørestolsbrugere.

Øget værdi og livskvalitet

Ved at installere en elevator i opgangen, bliver hele ejendommen og derved din lejlighed mere attraktiv og samtidig mere værd.

Dette gælder ikke kun økonomisk, men også i livskvalitet. For ældre og gangbesværede forlænger en elevator årene, man kan blive boende.

For gravide og småbørnsfamilier er det slut med at slæbe børn, barnevogn og indkøbsvarer op ad trappen til 5. sal.


Hvad koster det?

Det er selvfølgelig individuelt for hver bygning, men det vil typisk koste omkring 2,5 mio kr. at etablere en elevator i jeres ejendom. Til gengæld stiger ejendommens værdi som regel med meget mere. Ring 80 37 37 37 og hør mere. Det er gratis og uforpligtende at få et tilbud på ny elevator i jeres opgang.

Bestil gratis katalog

Bestil gratis katalog

Navn*
Adresse
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.