Blog

Hvad er en platformslifte: En guide til trappelift med kørestol

Hvad er en platformslifte: En guide til trappelift med kørestol.

Platformslifte er en ideel løsning til at forbedre tilgængeligheden i bygninger, især for personer med nedsat mobilitet. Disse avancerede platformløfter giver pladsbesparende, nem og sikker adgang til forskellige niveauer. I denne blog vil vi undersøge de forskellige typer af platformslifte, deres fordele og overvejelser ved køb af dem. Læs videre for mere information om dette emne!

Hvad er et platformsløft?

Et platformsløft er en løsning, der hæver niveauet af et område eller en platform for at øge tilgængeligheden. Platformslifte kan anvendes både i offentlige og private bygninger og er ideelle til handicappede personer, der har brug for ekstra støtte til at bevæge sig rundt på forskellige niveauer. Der findes mange typer platformslifte på markedet i dag med forskellig kapacitet og størrelse.

Et platformsløft giver øget sikkerhed og bekvemmelighed for handicappede personer, der har brug for ekstra støtte til at bevæge sig rundt på forskellige niveauer.

En høj kvalitetsplatformsløft giver øget sikkerhed og bekvemmelighed for mennesker, som har brug for det. Det kan være installeret indendørs eller udendørs alt efter behovene. Et godt valgt platformsliftsystem skal overholde alle standarder samt lovgivningen omkring deres installation og vedligeholdelse, så man undgår problemer senere hen.

Se mere her om de forskellige modeller af platformslifte her

Defineret

Et platformsløft er en løsning, der kan hæve og sænke platforme for at give adgang til forskellige områder. Platformlifte findes i mange forskellige modeller og størrelser, der kan bruges til at løfte alt fra kørestole til store maskiner. Der er flere typer af platformslifte, herunder vertikale lifte og skråstillede lifte.

Vertikale liftplatforme anvendes typisk indendørs i bygninger med et begrænset pladsbehov. De har en rækkevidde på op til 15 meter og kan bære op til 500 kg vægt. Skråstillede liftplatforme er ideelle udendørs eller i områder med ujævnt terræn, da de har evnen til at klare stejle højdeforskelle samt transportere tunge laster over længere afstande.

Uanset hvilken type løft du har brug for, vil det være muligt at finde en passende model blandt de mange forskellige modeller af platformslifte.

Formålet med en platformslift

Forbedring af tilgængelighed for personer med begrænset mobilitet er en vigtig faktor i formålet med platformslifte. Platformsløfter kan nemlig give mulighed for, at personer på kørestole eller andre hjælpemidler kan få adgang til bygningsdesigns, som før var utilgængelige. Dette skaber dermed mere inkluderende og lige muligheder.

Øget fleksibilitet i bygningsdesign er også et centralt punkt i formålet med platformslifte. Ved at installere sådan en løsning, har man muligheden for at designe bygninger uden at tage hensyn til trappernes bredde eller højde. Dermed bliver det lettere at implementere innovative og æstetisk tiltalende designs.

Sikkerhedsmæssige fordele ved brug af en platformløfter er også væsentligt i formålet heraf. For eksempel vil brandsikkerheden øges ved montering af en sådan lift, da den giver evakueringsmuligheder til alle beboerne uanset fysisk formåen.

Hvornår er et platformslift påkrævet?

Når der kræves adgang til højere niveauer i bygninger, kan et platformsløft være en nødvendig løsning. Dette gælder især for personer med begrænset mobilitet eller kørestolsbrugere, som ikke kan benytte trapper eller elevatorer. I tilfælde hvor det ville være umuligt at installere en traditionel elevator på grund af plads- eller budgetmangel, kan et platformsløft også være en god alternativ løsning. Et godt designet og installeret platformslift vil sikre fri bevægelighed for alle brugere og øge den overordnede tilgængelighed i bygningen.

Typer af platformslift

Vertikale platformsløft er en af de mest almindelige typer af platformslifte. De giver brugeren mulighed for at bevæge sig lodret op og ned, hvilket gør dem ideelle til bygninger med flere etager og i situationer, hvor det kan være svært eller umuligt at klatre op ad trapper. Horisontale platforms

løft fungerer på samme måde som vertikale løfteplatforme, men de bevæger sig vandret frem for lodret. Dette gør dem nyttige i områder med begrænset plads eller når der kræves en mere fleksibel transportløsning.

Se mere her om de forskellige modeller af platformslifte her

Vertikale platformslefte

Løftekapacitet og størrelser:

Vertikale platformslefte er en effektiv løsning til at øge tilgængeligheden for personer med begrænset mobilitet. Disse lifte kan løfte op til 1000 kg, hvilket gør dem velegnede til både mennesker og gods. Størrelsen på liften kan også justeres efter behov.

Anvendelsesmuligheder:

Vertikale platformslifte har mange anvendelsesmuligheder i både private og kommercielle indstillinger. De kan bruges som adgangsløsninger, vareelevatorer eller handicaplifte i bygninger såsom hospitaler, kontorer eller butikscentre.

Sikkerhedsfunktioner:

For at sikre optimal sikkerhed under brugen af platformslifte, er der integrerede funktioner såsom nødstopknap, overbelastningsbeskyttelse og automatisk døråbningssystem. Dette gør det muligt for passagererne at føle sig trygge og beskyttede under hele turen.

 • Effektiv løsning med høj kapacitet
 • Justerbare størrelser
 • Anvendelige i forskellige indstillinger
 • Integrerede sikkerhedsfunktioner

Horisontale platformslifte

Forskellige hastigheder og afstande er mulige med horisontale platformslifte, hvilket gør dem alsidige til mange forskellige formål. Disse løsninger kan transportere køretøjer eller materialer på tværs af store områder, hvilket sparer tid og øger produktiviteten. Integrationen med eksisterende bygningsstrukturer betyder også, at installationen kan udføres hurtigt og effektivt uden at forstyrre den daglige drift.

Horisontale platformslifte er en ideel løsning til at optimere tilgængeligheden i alle typer bygninger, lagerhaller eller fabrikker. Med disse løsninger kan man let transportere tunge varer fra ét sted til et andet på tværs af store områder uden besvær. Det giver ikke kun en mere effektiv arbejdsproces men skaber også sikrere arbejdsforhold ved at reducere risikoen for fysisk belastningsskade hos ansatte.

Skrå platformslifte

Vores skrå platformslifte er udstyret med avancerede styringssystemer, der sikrer præcis justering af vinklerne på løfteplatformen. Dette betyder, at vores kunder kan forvente en høj grad af nøjagtighed og pålidelighed, når de bruger vores produkter. Derudover tilbyder vi muligheden for at skræddersy efter kundens specifikke behov og ønsker, hvilket gør vores løsning endnu mere fleksibel.

Vi har designet vores skrå platformsløft til at have et kompakt design, som passer ind i trange rum uden at gå på kompromis med funktionaliteten. Dette gør det muligt for vores kunder at få adgang til områder oppe eller nede ad en hældning, hvor pladsen er begrænset. Vores fokus på detaljer og innovation gør os førende indenfor platformslifte-branchen og garanterer dig den bedste løsning til din virksomhed’s behov.

Trappe-platformslifte

Når det kommer til trappe-platformslifte, er en nem installation uden store konstruktionelle ændringer nøglen. Heldigvis tilbyder platformslifte både elektrisk og manuel betjening samt høj kapacitet, hvilket gør transport af personer i kørestol sammen med ledsagere og bagage lettere end nogensinde før. Med disse løsninger kan du øge tilgængeligheden på dine eksisterende trapper uden at skulle lave omfattende renoveringer eller byggeri.

Uanset om du har brug for et elektrisk drevet system eller ønsker at holde tingene enkle med manuel betjening, er der mange valgmuligheder inden for trappe-platformsløfter. De høje vægtkapaciteter giver dig mulighed for at transportere alle fra mindre børn op ad trappen til voksne i kørestol sammen med deres baggage – alt sammen uden besvær og yderst effektivt.

Se mere her om de forskellige modeller af platformslifte her

Fordele ved platformsløft

Platformslifte er en innovativ løsning, som kan forbedre tilgængeligheden i bygninger og på arbejdspladser. Denne teknologi gør det muligt at hæve platforme og overflader til passende højder, hvilket giver personer med begrænset mobilitet en mere bekvem måde at udføre deres arbejde eller bevæge sig rundt på. Platformsløft kan være den ideelle løsning for handicappede mennesker samt ældre borgere, der ønsker en mere sikker og praktisk adgangsmulighed.

En platformslift garanterer også øget sikkerhed ved brug af maskiner eller andre tunge genstande. Hvis man skal transportere tungt udstyr fra et lavt niveau til et højere niveau, vil platformlifte kunne reducere risikoen for skader betydeligt. Derudover er disse lifte kendt for sin hastighed og effektivitet – de har typisk lang levetid og kræver kun minimal vedligeholdelse – hvilket bidrager yderligere til dens økonomiske værdi.

Tilgængelighed

Platformslifte er en effektiv løsning til at forbedre tilgængeligheden på flere områder. Disse lifte muliggør adgang til højere etager for kørestolsbrugere, og giver ældre og gangbesværede mulighed for at komme rundt uden besvær. Derudover kan platformslifte også bruges som transportmiddel af varer på en nem måde.

For at sikre maksimal funktionalitet og pålidelighed i din bygnings arkitektur, så skal du vælge den rette lifttype. Med vores platformslifte opfylder vi alle kravene indenfor sikkerhed og fleksibilitet:

 • Nem betjening
 • Kompakt design
 • Sikkerhedsfunktioner inkluderet nødstopknap samt hastighedsbegrænsning
 • Skridsikre overflader
 • Mulige monteringer både inde eller ude

Med disse kvaliteter kan du trygt vælge vores platformslifte når det handler om dine behov for bedre tilgængelighed i dit projekt eller boligforening.

Sikkerhed

Ingen risiko for faldulykker, da platformen er sikret med gelændere og låsesystemer. Vores design opfylder strenge krav indenfor EU-standarder for byggeri og sikkerhed. Vi udfører regelmæssig vedligeholdelse, hvilket sikrer optimal ydelse og driftsikkerhed.

 • Gelændere på platformen sørger for ekstra støtte og tryghed
 • Låsesystemet på vores platforme kan kun åbnes fra ovenpå, så der ikke sker utilsigtet åbning
 • Designet overholder alle relevante europæiske standarder inden for byggeri og sikkerhed
 • Regelmæssig vedligeholdelse af vores lifte betyder mindre nedbrud eller fejl under brug

Fleksibilitet

Platformslifte er en fleksibel tilgængelighedsløsning, der kan installeres både indendørs og udendørs i forskellige miljøer. Derudover passer de til forskellige typer af bygningsarkitektur – moderne eller klassisk stil. Platformslifte fås i forskellige størrelser, kapaciteter og formål – fra privat brug til erhvervsbrug. Dette gør platformslifte anvendelige både for små husejere såvel som store virksomheder med komplekse krav.

Uanset hvilket behov du har, kan platformliften imødekomme det på en sikker og hurtig måde uden at gå på kompromis med kvalitet og ydelse. Med deres fleksibilitet er de en ideel løsning for et bredt spektrum af situationer, hvor man har behov for at flytte personer eller varer vertikalt op eller ned mellem to niveauer.

Platformsløft til forskellige formål

En platformsløft kan være en effektiv måde at forbedre tilgængeligheden i både private og offentlige bygninger. Det er en høj løsning, der kan løfte personer med nedsat mobilitet fra et niveau til et andet på sikker vis. Platformslifte findes også i industrien, hvor de bruges til at flytte varer mellem forskellige niveauer. Desuden kan platformsløft give øget funktionalitet i hjemmet ved f.eks. at gøre det lettere for kørestolsbrugere at komme rundt og opnå adgang til højere områder som lofter eller skabe.

Platformslifte giver mulighed for mere autonomi og frihed i hverdagen, samtidig med at de øger sikkerheden og reducerer risikoen for ulykker og faldskader hos personer med nedsat mobilitet eller begrænsede bevægelser. Investeringen i et platformsløft kan betale sig på lang sigt ved at give bedre adgangsmuligheder og ultimativt øge livskvaliteten hos brukeren af liften – uanset om det er privatpersoner, virksomheder eller offentlige institutioner der benytter dem som en del af deres daglige drift eller funktionsevne-fremmende tiltag.

Se mere her om de forskellige modeller af platformslifte her

Privat og offentligt tilgængelige bygninger

Forbedring af handicappedes adgang til bygninger er en vigtig opgave for både private og offentlige ejere. Platformslifte kan være en effektiv løsning på denne udfordring. Installationen af platformslifte i eksisterende bygningsstrukturer gør det også muligt at bevare arkitekturen og samtidig sikre handicaptilgængelighed.

Løsning på ældre menneskers udfordringer med trapper kan ligeledes tackles ved hjælp af platformslifte, som giver adgang uden brug af trappe eller ramper. En elevatorløftplatform kan installeres udendørs eller indendørs, så den passer til enhver type bygningsstruktur.

 • Forbedrer handicappedes adgang
 • Løser ældre menneskers udfordringer med trapper
 • Kan installeres i eksisterende bygningsstrukturer

Industrielle anvendelser

Transport af varer mellem niveauer kan være en udfordring i industrien, men ved brug af platformslifte kan man nemt løse dette problem. Platformslifte er ideelle til at transportere tunge eller store varer hurtigt og sikkert fra et niveau til et andet. Derudover sparer det tid og øger effektiviteten på arbejdspladsen.

Effektivisering af arbejdsgangen i produktionsmiljøer er afgørende for succesfuld produktion. Med platformslifte kan man forbedre adgangen til forskellige niveauer og arbejdsstationer, hvilket vil reducere ventetiden for medarbejdere og minimere risikoen for ulykker på grund af manglende adgangsveje. Sikkerhedsmekanismer som faldsikringssystemer bør også overvejes for at yderligere beskytte ansatte under drift.

Funktionaliteter i hjemmet

Ændring af boligindretning behøver ikke altid at kræve en ombygning. Med platformslifte kan du let tilføje funktionalitet og øge tilgængeligheden i dit hjem uden større byggeri eller indgreb. Det giver dig mulighed for lettere adgang til højere etager eller loftsrum, samtidig med at det også øger ejendommens værdi på sigt. Så hvis du ønsker mere fleksibilitet og bedre tilgængelighed i din bolig, så er platformslifte den ideelle løsning for dig.

Overvejelser ved køb af platformsløft

Når man overvejer at købe en platformsløft, er det vigtigt at tage ens krav og behov i betragtning. Hvad skal løften bruges til? Hvor mange personer skal kunne anvende den samtidig? Disse spørgsmål vil hjælpe med at finde den rigtige type løft, der opfylder ens specifikke krav og behov.

Et andet afgørende overvejelsespunkt er budgettet. Platformslifte kan variere meget i pris alt efter størrelse og funktionalitet. Det er vigtigt at have et realistisk budget på plads inden købet for ikke kun at sikre den bedste kvalitet men også undgå overskridelser af økonomien.

Krav og behov

Ved vurdering af antallet af personer, der skal kunne benytte platformsliften, er det vigtigt at tage højde for kapaciteten og størrelsen på liften. Det er også nødvendigt at overveje sikkerhedsforanstaltninger såsom ekstra udstyr som ramper eller nødstop. Når vi taler om løftehøjden, bør man være opmærksom på de krav til højde, som anvendelsesområdet stiller.

Behovet for ekstra udstyr kan stige i takt med nye behov og ønsker fra brugerne – herunder handicaptilpasning og enkel adgang til bygningen. Det anbefales derfor altid at have disse faktorer i tankerne ved valget af den rette platformslift til dit projekt.

Budget

Når man overvejer at investere i platformslifte, er det vigtigt at tage højde for totale omkostninger inklusiv installation og vedligeholdelse. Det kan også være en god idé at undersøge mulighederne for leasing fremfor køb af liften. Derudover er det altid en god idé at søge efter potentielle tilskud eller støtteordninger, der kan lette økonomien i projektet.

At vælge den rigtige løsning inden for platformslifte kræver grundig analyse af budgettet. Ved nøje overvejelse af alle omkostningsaspekter og eventuelle tilskuds- eller leasingmuligheder vil man kunne komme nærmere en beslutning, som passer perfekt til ens specifikke behov og situation.

Installation og vedligeholdelse

Undersøgelse af krævede tilladelser fra myndighederne er vigtig for at sikre, at installationen og brugen af platformslifte overholder lovgivningen. Derudover bør alle involverede parter uddannes i sikker brug af liften for at undgå ulykker og skader. Fastlæggelse af en rutinemæssig vedligeholdelsesplan vil også være nødvendigt for at sikre, at liften fungerer korrekt og sikkert på lang sigt.

 • Undersøg nøje de relevante tilladelseskrav fra myndighederne
 • Sørg for, at alle involverede parter har fået tilstrækkelig træning i den sikre brug af platformsliften
 • Lav en vedligeholdelsesplan, der tager højde for regelmæssige eftersyn og reparationer.

Konklusion

Platformslifte kan være en effektiv løsning på tilgængelighedsproblemer, især i bygninger hvor der ikke er plads til en rampe eller elevator. Det er vigtigt at vælge den rigtige type platformslift og at have den installeret af professionelle for at sikre både funktionalitet og sikkerhed. Med passende vedligeholdelse kan en platformslift også have lang levetid, hvilket gør det til en langvarig investering i bedre adgang for alle.

Se mere her om de forskellige modeller af platformslif