Blog

Bedre sikkerhed mod COVID-19-spredning med LED UV-lys teknologi

Hvordan påvirker UV-stråling den aerosoliske spredning af COVID-19?

LED UV-lys teknologi modvirker den aerosoliske spredning af COVID-19

Der er stadig meget, vi ikke ved om COVID-19, men der er forskning, der tyder på, at LED UV-lys teknologi kan have en vis effekt på aerosol spredning af virusset. UV-stråling kan nemlig være med til at dræbe vira og bakterier og dermed reducere risikoen for, at de spredes gennem luften.

Det er dog vigtigt at huske, at andre forholdsregler, såsom at bære mundbind og holde afstand, stadig er afgørende for at forebygge spredning af sygdommen. Hvis din virksomhed eller institution ønsker at tage ekstra forholdsregler for at beskytte mod COVID-19, kan det være en god idé at overveje at implementere LED UV-lys teknologi i jeres indretning og faciliteter. Du bør i så fald konsultere eksperter på området for at sikre, at I tager de rigtige forholdsregler og undgår potentielle problemer eller bivirkninger.

Reducer COVID-19-spredningen med LED UV-lys teknologi

I disse tider, hvor beskyttelsesforanstaltninger og fokus på spredningen er minimeret, er det mere end nogensinde vigtigt at beskytte sig effektivt mod COVID-19. Det kan være en god idé at overveje at implementere LED UV-lys teknologi i jeres indretning og faciliteter. Hermed opnås højere sikkerhed og mindre risiko for smitte samtidig med, at det kan spare tid og reducere omkostningerne på desinficeringsarbejdsgangen.

Hos Botved A/S har vi udviklet Whitebox, som er en automatisk desinfektionsmetode baseret på LED UV-lys teknologi. Whitebox er designet til at nedbryde aerosoler og andre skadelige partikler i luften, og luftrenseren kan anvendes i forskellige sammenhænge som fx lufthavne og transport, sundhedspleje, sport/underholdning og uddannelse samt detailhandel og service.

Effektiv mod vira – skånsom over for miljø og brugere

COVID-19-spredning med aerosoler har betydet et paradigmeskifte i forebyggelse, og der er behov for interventioner, som øger luftskifte og renser luften. En af de løsninger, der kan overvejes, er UV-baseret teknologi.

Whitebox anvender LED UV-lys teknologi og er derfor fuldstændig kviksølvfri, bruger minimalt strøm og har en lang levetid. Den er let at installere og kræver ingen vedligeholdelse. Desuden skåner Whitebox miljøet og brugerne, da der ikke anvendes kemikalier eller toksiner.

LED UV-lys teknologi har en effekt på aerosol spredning af virusset, idet UV-strålingen dræber vira og bakterier og reducere risikoen for, at de spredes gennem luften.

Whitebox kan bl.a. integreres i forskellige indretninger og faciliteter, som fx ventilationskanaler, hvilket gør det til en alsidig og effektiv løsning for at beskytte mod COVID-19 og andre luftbårne sygdomme.

Ved at installere en Whitebox i dit ventilationssystem sikrer du, at den luft, der cirkulerer i bygningen, er renset for viruspartikler og bakterier. Det er i den forbindelse vigtigt at sørge for, at bygningens ventilationssystem er korrekt vedligeholdt og rengjort for at sikre optimal ydeevne.

Det er vigtigt at bemærke, at UV-lys kan være farligt for mennesker, hvis de udsættes for det direkte. Det er derfor vigtigt at sørge for, at LED UV-lys teknologien er korrekt installeret og skærmet, så den ikke udsætter personer i bygningen for unødig risiko. Det er også vigtigt at følge producentens instruktioner og anbefalinger for brug og vedligeholdelse af UV-cluftbåren.

Selv nu, hvor pandemien tilsyneladende er under kontrol, vil fokus på hygiejne og sikkerhed nødvendigvis fortsætte, og LED UV-lys teknologi vil være en vigtig del af mange virksomheders og institutioners sundheds- og sikkerhedstiltag.

Se vores udvalg af LED UV-lys teknologi produkter her : https://botved.dk/hjaelpemidler/whitebox/