Gå til hovedindhold
Søg Ring mig op 44 94 22 22
GUIDE

Vandværket kultur- og konferencecenter

Usynlig lift løftede både looket og logistikken

Vandværkets ejer, Rasmus Storgaard, peger bl.a. på gevinsten ved et større anvendeligt areal, nemmere logistik og varehåndtering samt en flottere indretning i den smukke sal.

Spændende historisk bygning
Da Rasmus Storgaard, der er ejer og direktør i udviklingsselskabet Sifora, købte Vandværket i 2016 var det for at skabe et moderne kulturhus og konferencested med plads til alle. Den 1.538 m2 store bygning er tegnet af arkitekten Ludvig Fenger, der som stadsarkitekt i København også stod for en række andre, markante bygninger i byen, bl. a. Københavns Hovedbrandstation, Vestre Fængsel og Øksnehallen.

I december 2019 åbnede det nyrestaurerede vandværk med konference- og selskabslokaler, møderum, kontorhotel, vinkælder restaurant og café. Rasmus Storgaard har valgt at bibeholde husets historiske ånd og charme og den smukke arkitektur fremstår stadig tydeligt. Det var dog et enkelt strukturelt problem: ”Den store, centrale sal, hvor vi afholder konferencer og større arrangementer, var skæmmet af en klodset lift, der blokerede for anvendelse af dele af den venstre side”, fortæller Rasmus Storgaard. ”Vi valgte derfor at få Botved til at komme med en løsning, som fastholdt den nemme varetransport fra kælderen, men samtidig løste det visuelle og indretningsmæssige problem.”

Vandværkets lift skjult i gulvet
Vandværkets skjulte elevator på vej op

Specialdesignet, usynlig lift

Selv om der er utallige liftløsninger på markedet, var der ingen, der umiddelbart passede til Vandværkets krav og specifikationer. Derfor gik Botved kreativt til værks, og udviklede deres egen, specialdesignede lift:

”Løsningen er skræddersyet til præcis dén lokation, så det eksisterende hul i gulvet udfyldes, og det er helt plant og æstetisk harmonisk, når liften ikke er i brug”, forklarer Mads Peter Poulsen, direktør hos Botved.

”Der er dagligt behov for at skulle flytte varer samt stole og borde mellem salen og et lagerrum i kælderen, så vi valgte at basere konstruktionen på en solid sakselift med en kapacitet på 1.000 kg. Liften kører i en skakt og toppen af liften udgøres af en stålplade indlagt i en betonramme, der matcher gulvet i Vandværkets store sal.”

Optimal udnyttelse af gulvarealet

”Vi slap for en dyr ombygning af lokalet, og Botved har leveret en førsteklasses rådgivning og løsning, så vi nu har fået den optimale udnyttelse af gulvarealet i den store sal - plus en effektiv liftløsning”
Rasmus Storgaard, ejer af Vandværket

Vandværket kultur- og konferencecenter
Lige der hvor Nordvest, Vanløse og Frederiksberg mødes, har der ligget et vandværk siden 1903. Rasmus Storgaard og Sifora købte Vandværket i 2016, og i dag er den 1.538 m2 store bygning omskabt til et visionært mødested med konference- og selskabslokaler, møderum, kontorhotel, vinkælder restaurant og café.

Se mere på www.vandvaerket.dk

Vandværkets skjulte lift helt oppe

Få nyheder, guides og tilbud fra Botved.dk

Interesser

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet.