Gå til hovedindhold
Søg Ring mig op
GUIDE

UVmastercare

Optimal forebyggelse mod COVID-19

Smart brug af UV-C lys er den optimale beskyttelse af klinikkers personale og besøgende. Mikrodråber af spyt kan projekteres fra besøgende på flere måder, hvorfor et velbesøgt indeklima er særligt udsat for smittefare. Det kan være ressourcekrævende at imødegå. Denne guide giver indblik i den sikreste måde at opretholde gennemstrømningen af patienter samtidigt med alles sikkerhed.

  Særligt udsatte arbejdsområder

  Der er især risiko for smittespredning ved behandlinger, der forårsager aerosol. Dråberne i sådan en sky er mikroskopiske af størrelse og kan derfor svæve i luften i flere timer. Og viruspartiklers størrelse er netop beskeden nok til at gemme sig i disse dråber.

  Tandpleje genererer aerosol, der kan have en rækkevidde på 6 meter, hvilket medfører omfattende forurening af luft og overflader. Sådan kan SARS-CoV-2 altså være aktiv i flere timer på en stue og dermed kræve uhyre meget mellem behandlinger.

  Det er hér UV-lys kommer ind i billedet. Læs mere nedenfor eller køb UVmastercare her

  UVmastercare

  UV-C dræber coronavirus

  Ultraviolette strålers bølgelængder er lavere end det lys, vi kan se, hvilket betyder, at de har højere energi. På et spektrum stiger strålernes energi fra UV-A til UV-C, derefter til røntgen og gamma. Jo højere energi strålerne har, desto mere skadelige er de for biologisk materiale: UV-A ælder vores hud, imens UV-C kan være særdeles harmfuld på lang sigt. Til gengæld dræber UV-C SARS-CoV-2 ved at skade de nukleinsyrer og proteiner, der reproducerer og holder virusset i live.

  Innovation baner vejen for pålidelig og tryg brug af UV-C stråling til bekæmpelse af coronavirus. Forskning har med store sikkerhedsmargener vist de påkrævede strålingsenergier for eliminering af SARS-CoV-2 i aerosol og på overflader: hhv. 2 mJ/cm2 og 35 mJ/cm2. Den anbefalede betjening af UVmastercare opnår resultater vel inden for margenerne og dræber dermed 99,99% af virusbelastning. Desuden er rørene, der beskytter lamperne, lavet af kvarts for at absorbere de bølgelængder, der kan danne skadelig ozon.

  UVmastercare er den bedste sikring af en kliniks patienter og personale. Den simple arbejdsproces er beskrevet nedenfor.

  UV-C luftrensningssystemer står ikke tidens tand

  Selv ved høj hastighed har UV-C luftrensningssystemer en meget begrænset dekontamineringseffekt. Den behandlede luft blandes løbende med forurenet luft, og selv hvis gennemstrømningen svarer til 40 gange volumen af din praksis, vil rensningen tage minimum 30 minutter. Der vil stadig være ubehandlede luftlommer i lokalet, og overflader og gulv bliver ikke behandlet.

  UVmastercares har derimod optimal dekontamineringseffekt. På få minutter giver Amalgam-lamperne (172 W) en komplet desinfektion af rummets indeklima og overflader. Derfor er direkte UV-C desinfektion altså en både hurtigere og sikrere vej til et sundt indeklima for patienter og personale.

  Køb UVmastercare her

  De virusdræbende amalgamlamper har en levetid på 10.000 uafbrudte timer. For at være på den helt sikre side, og fordi man tænder og slukker UV-lamperne i cyklusser, er levetiden omregnet til 5.000 cyklusser. Bruges amalgamlamperne 10 gange om dagen, er de dermed funktionsdygtige i minimum 2 år.

  UVmastercare – for klinikker, konsultationer, sygehuse etc.

  Arbejdsprocessen med UVmastercare

  1. Placer enhed(er) for optimal dækning af rummet og tilslut en stikkontakt.

  2. Drej tændingsnøglen på UVMaster172 et hak med uret. Når det grønne lys tænder, kan du indstille behandlingstiden på displayet. Drej nøglen endnu et hak med uret.

  3. Ved opstart skifter indikatoren til orange. 30 sek. nedtælling vises og signaleres med gentagne bip. Bevægelsesdetektorer sikrer, at ingen bliver eksponeret. UV-C stråling er skadeligt for bl.a. øjnene.

  4. Forlad rummet og følg desinfektionen på fjernbetjeningsdisplayet, som signalerer afslutningen af ​​behandlingen og giver mulighed for at stoppe behandlingen når som helst.

  UVmastercare er en utroligt enkel og effektiv ”plug-and-play” løsning til alle rum. Effekten maksimeres gennem en strategisk positionering af de to enheder, hvilket vores eksperter selvfølgelig hjælper dig med. 

  Den eneste vedligeholdelse af UVmastercare består i udskiftning af UV-C pærer.

  Botveds eksperter hjælper dig godt i gang. Kontakt Botved på tlf. 44 94 22 22 eller mail infobotved.dk for en demo af UVmastercare og et uforpligtende tilbud. 

  Køb UVmastercare her

  ­­­­­­­­­­­­­­­­

  Ring mig op