Gå til hovedindhold
Søg Ring mig op
GUIDE

SceMed badekar

Hygiejne og terapi i funktionelt design

Elysee Concept har udviklet en serie af badekar, der tilbyder høj komfort og fleksible terapimuligheder for personer med nedsat mobilitet. Med fire forskellige modeller (Batéia, Lanira, Harmonia og Indra) samt en række unikke features gør konceptet det muligt at gennemføre hygiejne og terapi ud fra brugernes individuelle funktionsniveau og behov. Du kan fx gennemføre et komplet udvalg af balneo-terapier baseret på aroma, farve og musik i Elysee badekarrene.

Elysee badekarrene kan hæves/sænkes, og designet er optimeret til at sikre dig en ergonomisk korrekt arbejdsstilling. Du sparer også tid på rengøring, da badekarrene er selvrensende (automatisk desinfektionssystem).

Elysee er kendt for en unik kombination af styrke, komfort, ergonomi og design, og har gennem de seneste år markeret sig som det mest konkurrencedygtige og komplette badekar på markedet.

Elyssee Bateia badekar

Integration og alsidighed

I designfasen har der været fokus på at undgå komplicerede mekanismer og minimere uhensigtsmæssige bevægelser i forbindelse med at komme ind i badekarret. Det betyder bl.a., at Elysee badekarrene er skabt til at fungere problemfrit sammen med de gængse lifte og overførselssystemer på markedet – og at konstruktionen er så åben, fleksibel og sikker som muligt. Brugerne oplever som følge heraf en stor tryghed i forbindelse med overførsel til og brug af Elysee badekarrene.

Batéia modellen er fx udstyret med en særlig, lateral åbning, der gør badekarret kompatibelt med stort set alle tilgængelige overførselssystemer: kørestole, mobillifte, loftlifte, passive og aktive patientlifte osv.

Ergonomi og arbejdsmiljø

Hver enkelt funktion i Elysee badekarrene er udtænkt med henblik på at lette processen for såvel brugere som hjælpere – lige fra samspil med overføringssystem til gennemførelse af hygiejne og terapi:

 • Nem adgang ved hjælp af liftsystemer mv.
 • Stort, rummeligt og formstøbt polyesterkar
 • Højdejusterbart chassis
 • Det ergonomiske kar leveres med et dybt sæde og ekstra højde på benene
 • Enkel og velplaceret brugergrænseflade på ergonomisk panel ved foden af badekarret
 • Termostatisk blokeringstap giver øget sikkerhed
 • Mulighed for at anvende trolley til flytning af badekar
Elyssee hævet harmonia
Elyssee Lanira badekar

Hygiejne

Alle badekar i Elysee Concept serien er bygget med særlig vægt på design, materialekvalitet og nem tilgængelighed for at lette vedligeholdelsen. Harmonia modellen leveres med et integreret desinfektionssystem, mens de øvrige modeller kan forsynes med en separat desinfektionsenhed, der kan fastgøres på væggen. Der er også mulighed for at vælge andre desinfektionsfunktioner til badekarrenes balneo-systemer.

Komfort

Rummeligheden, de mange funktioner og den ergonomiske indretning gør Elysee badekarrene til en særdeles komfortabel oplevelse. Ikke mindst når du drager fordel af hele spektret af naturlige terapier.

Mageligt nedsænket i Indra-badekarret opnår du fx en unik stabilitet takket være den siddende position i det dybe sæde med hævede ben – fodplaceringen kan justeres individuelt. Både støbte og store armlæn leveres desuden med håndtag.

Med Lanira får du tilmed den fordel, at enheden kan konfigureres symmetrisk, så badekarret kan bruges af 2 personer på samme tid.

Elyssee indra basic badekar
Elyssee badekar balneo-terapi
aromaterapi
farveterapi
musikterapi

Wellness med naturlige terapier

Elysee fokuserer på afslapning i sit udvalg af terapier, hvilket gør badekarrene ideelle til behandlinger i Snoezelen (Controlled Multisensory Environment) rum. Balneo-terapierne dækker hele spektret med anvendelse af luft og vand, lysterapi, urtemedicin, aromaterapi og musikterapi.

Høj kvalitet og innovative teknikker bidrager til at øge wellness-effekten:

 • Anvendelse af super lydløse badekar med den nyeste ekstra tynde stråleteknologi (frembringer et nærmest umærkeligt tæppe af vand og luftstråler)
 • Elysee Concepts eget sortiment af medicinske urter er specielt udviklet til at generere større effekt uden at mindske hygiejnen i badekarret
 • Diffusion af aromaerne gennem balneo-systemets luftkanaler for at forhindre potentielle hudreaktioner
 • Farveterapi bestående af en 6,5 minutters lang cyklus med 256 farver og muligheden for at pause på en bestemt farve
 • Lydterapi via polyfonisk lyd gennem såvel rummet såvel vandet (ved vibrationer - dyb lyd). Hovedenheden kan afspille alle aktuelle medietyper takket være USB, AUXIN og CD-indgang.