Gå til hovedindhold
Søg Ring mig op
GUIDE

Loftlifte

Tunge løft med minimal anstrengelse

 En loftlift er altid lige ved hånden der, hvor du skal bruge den. Den er let og sikker at anvende - såvel for brugeren som hjælperen.   Med et loftlift-system er du sikret den bedst mulige arbejdsstilling samt minimal anstrengelse og belastning af kroppen.   Hovedkomponenterne i systemet er løftemotoren samt de skinner, den kører på. Hos Botved har vi mange års erfaring i at optimere løsningen til brugeren og rummet. 
Thumbnail

Valg af løsning

Hos Botved har vi loftlift-løsninger til alle typer af miljøer og rum, og vi rådgiver gerne om det rette valg.    Som regel er det forholdsvist enkelt at installere en loftlift. For at opnå den optimale effektivitet og sikkerhed er der imidlertid en række forhold, som skal gennemtænkes grundigt, før vi kan vælge de helt rette komponenter til den skræddersyede løsning.   

Du bør især overveje følgende:

  • Hvilke opgaver skal loftliften løse - hvad er formålet?
  • Skal der løftes et eller flere steder?
  • Hvor er der brug for at løfte?
  • Hvordan er rummet møbleret?
  • Hvordan skal montagen foretages?

Fleksibelt skinnesystem til loftlifte

Det enkle og fleksible skinnesystem giver en høj sikkerhed og gør det nemt at installere loftliften i et eller flere sammenhængende rum.

I denne video kan du se, hvordan skinnesystemet fungerer.

Ring mig op

Forskellige typer loftlifte - faste og fritstående

Løft mellem to steder

En fastmonteret skinne er god, når du hver gang skal løfte mellem de samme to punkter, fx en seng og en kørestol. Skinnerne kan være lige eller buede og monteres ofte ved hjælp af adskilte understøtningsben fastgjort til væggen. En kurvet skinne kræver dog altid et tagmontering. En fast skinne er et enkelt, effektivt og økonomisk valg.
Thumbnail
Thumbnail

Traverssystem

Et traverssystem består af en bevægelig skinne monteret i to faste skinner. Det er ofte den mest funktionelle løsning, da den giver større frihed til at vælge løft og bevægelsesmønstre. Traversskinnerne kan tilsluttes ved hjælp af koblinger, der fx giver mulighed for bevægelse mellem forskellige rum. En anden stor fordel er, at traverssystemerne automatisk centreres i forhold til brugeren, når de løftes. Traverssystemet er det mest udbredte og desuden det skinnesystem, som sundhedspersonalet foretrækker at anvende.

Løft mellem flere rum

Ved rum-til-rum-løsninger er der flere faktorer, som skal overvejes. De væsentligste er sikkerheden, funktionaliteten og rummets æstetik. Vores løsninger sikrer, at løftet kan foretages ubesværet og glidende uden at blive forstyrret af dørstolpen eller andet. Med Likorall R2R kan vi fx forbinde to motorer i døråbningen, så brugeren flyttes jævnt og sikkert. Multirall muliggør den samme betjening med kun en løftemotor og et dørtransportbånd.
Thumbnail
Thumbnail

Fritstående løftesystem

Et selvstændigt system kan være et godt alternativ til en fast monteret loftlift. Måske er løftebehovet kun midlertidigt, og så er det en stor fordel ikke at skulle ændre på rummet. Derudover stiller et stand-alone system ikke særlige krav til styrken i taget eller væggene. Vi har flere forskellige varianter af stand-alone løsninger, der giver næsten den samme fleksibilitet som en fast installation - selv når det drejer sig om meget tunge løft. Hjulene giver yderligere den fordel, at det fritstående system let kan flyttes mellem forskellige rum og justeres til den rigtige løfteposition.

Gardinsystem

Hos Botved kan du vælge mellem en række smarte gardinsystemer, som forbedrer oplevelsen af privatliv på stuer med flere patienter. Gardinsystemerne er udformet, så de fungerer optimalt med vores loftlifte.
Thumbnail

Kontakt vores eksperter

Marlene Erstvang
Som ergoterapeut har Marlene en solid indsigt i at finde de løsninger, der bedst imødekommer behovet og gør mennesker selvhjulpne. Marlene kører i Jylland.
44 50 37 43
Stine Moisgaard Bramming
Stine har en baggrund som fysioterapeut og en dyb indsigt i valg og brug af hjælpemidler til bevægelseshæmmede.
44 50 37 48